Lengyelországban a háztartások 99,7 százaléka rendelkezik ivóvízzel. A csapvíz fogyasztása kétségtelenül gazdaságos és környezetbarát is. De mi van akkor, ha az íze és a minősége sok kívánnivalót hagy maga után? Hogyan lehet tehát javítani a víz minőségét otthon? Nézze meg, hogyan oldják meg ezt a problémát a szűrőkancsók.
A lengyel csapvíznek nemcsak az Egészségügyi Minisztérium előírásainak kell megfelelnie, hanem az Európai Unió rendkívül szigorú követelményeinek is. A szakértők meggyőződése szerint a tápanyagtartalom tekintetében a csapból folyó ivóvíz minősége egyáltalán nem különbözik a palackozott víztől. Mit tartalmaz tehát a csapvizünk?
A csapvíz fogyasztásától tartózkodó emberek azonban gyakran aggódnak a magas klórtartalom miatt. Nyugodt lehet: fertőtlenítésre használják, de olyan mennyiségben, amely nem hat az emberi szervezetre.
Mi a helyzet a szennyeződésekkel? Amikor úgy dönt, hogy csapvizet iszik, fontos szem előtt tartani, hogy a vízművek csak az épület fő vízmérőjéhez szolgáltatott vízért felelős. A továbbiakban a beltéri vízvezetékeken keresztül kerül elosztásra, amelyek állapota az ivóvíz minőségére is kihat.
A csapvíz ízének semlegesnek kell lennie. Ivása után azonban gyakran kellemetlen fémes ízt érez a szájban. Ez azt jelenti, hogy a csapvíz nem iható? Ha ez az egyetlen tünet, akkor a bűnös valószínűleg a magas vas- és mangántartalom. A kellemetlen ízérzéstől eltekintve azonban nem kell félni az ilyen fémes víz fogyasztásától.
Más a helyzet, ha a víz keserű. Ez szennyeződésre utalhat. Ugyanez vonatkozik arra is, ha a szín vagy a szag megváltozik. Ilyen esetekben jobb, ha nem kockáztatunk, és nem isszuk meg a vizet, hanem közvetlenül a vízellátó vagy az egészségügyi hatóságnak jelentjük a problémát.
Aggódik amiatt, hogy az épület vízvezetékeinek állapota nem a legjobb? Vagy talán a víz fémes íze veszi el a kedvét az ivástól? Akkor mit tehetsz? Hogyan kezelje a csapvizet? Egyáltalán nem kell lemondania a csapvízről. Vannak ugyanis otthoni módszerek az ivóvíz kezelésére. A csapvíz tisztításának legjobb módja a szűrőkancsó megvásárlása, amely eltávolítja a szennyeződéseket, és biztosítja, hogy a víznek jó íze legyen.
Hogyan működnek a szűrőkancsók? Ezek olyan víztartályok, amelyekben cserélhető szűrő van. Az általuk általában használt keverékek közé tartozik az aktív szén, az ioncserélő gyanta és a mikroporózus nem szőtt szövet. Az ivóvízszűrők, amelyekkel a kancsók fel vannak szerelve, visszatartják az olyan szennyeződéseket, mint a klór, nehézfémek, peszticidek és sok más, vegyi anyag. Ezáltal a kancsóba kerülő víz tiszta, tiszta és egészséges lesz. Az íze is javul: nincs többé fémes utóíz!
A víztisztító kancsó használatával kristálytiszta vizet kap, amelynek íze és minősége felülmúlhatja a palackozott vizet. Nem kell aggódnia a klór vagy más veszélyes anyagok túlzott koncentrációja miatt sem. A víztisztító kancsóval felszerelt szűrő a vízellátó rendszerben lévő szennyeződéseket is eltávolítja. Milyen egyéb előnyei vannak még a szűrőkancsó használatának?
A szűrők az olyan háztartási készülékekre is vigyáznak, mint a vízforraló vagy a kávéfőző: megvédik őket a vízkőlerakódástól, jelentősen meghosszabbítva élettartamukat. A jobb vízminőség jobb ízű kávét és teát is eredményez, amit már a szűrt víz első használata után értékelni fog.
A választott szűrő típusától függően további előnyökre is számíthat. Választhat például a kemény vízre szánt szűrők és az értékes ásványi anyagokat megőrző szűrők között. Biztosan talál olyan terméket, amely tökéletesen megfelel az Ön igényeinek.
A szűrőkancsó használatával többé nem kell aggódnia a csapvíz minősége miatt. Ennek az egyszerű megoldásnak köszönhetően mindig kéznél lesz az iható, ízletes és tiszta víz. Hogyan találja meg a megfelelő kancsót? Ha biztos akar lenni a hatékony teljesítményben, fogadjon a Wessper szűrőkancsókra. Biztonságos alapanyagokból (például boroszilikát üvegből) készültek és kiváló minőségű szűrőkkel vannak felszerelve, így a lehető legjobb vízminőségről gondoskodnak. A kínálatban megtalálhatóak a pH-szint növelésére, a víz magnéziummal való dúsítására szolgáló és a sportolóknak szánt szűrők. A modern szűrési technológiák garantálják a víz kiváló ízét.