Már az ősi civilizációk is tudták, hogy az ivóvízhez való állandó hozzáférés mennyire fontos az egészség szempontjából. Ezért a vízszűrés - az ellenkező látszat ellenére - nem modern ötlet. Mi az a vízszűrés, és hogyan csinálták őseink? Nézd meg, és tartsd hidratáltan a tested.
Az ókorban a víz tisztítását egyáltalán nem az az aggodalom vezérelte, hogy a víz, amelyben mikroorganizmusok fejlődtek ki, betegségeket okozhat. Az ősi civilizációk inkább arra törekedtek, hogy javítsák az ízét, és eltávolítsák a szerves szennyeződéseket, például a homokot. A tiszta víz előállítására tett első kísérletek nyomai már i. e. 2000 körülre nyúlnak vissza. Ekkoriban az ókori görögök vizet forraltak, vagy forró fémszerszámokat tettek bele, majd megitták. Az ókorban kialakult egyéb módszerek közé tartoztak:
A 20. század második felében a technológiai fejlődéssel együtt a vízszűrési módszerek dinamikus fejlődése is bekövetkezett. Azóta folyamatosan új víztisztítási módszerek jelentek meg, és az ivóvízszűrő nélkülözhetetlen háztartási tartozékká vált.
Hogyan szűrik manapság a vizet? Szinte számtalan módszer létezik a szennyeződések és káros anyagok eltávolítására a vízből. Többek között használják az átfolyószűrőket, a fordított ozmózisos módszert, az ultraibolya-tisztítókat, az üledékszűrőket, a vízen kívüli szűrőket vagy a mosogató alatti szűrőket. Az egyik legfontosabb felfedezés azonban a modern vízszűrő kancsók. Ezeknek köszönhetően rendkívül egyszerűen és gyorsan élvezheti a tiszta és egészséges vizet.
Hogyan szűrjük a vizet egy szűrőkancsó segítségével? Mindössze annyit kell tennie, hogy beleönti a vizet, és megvárja, amíg az átfolyik a benne lévő szűrőn. A Wessper szűrőkancsók esetében modern technológiát használunk erre a célra. Itt ezüsttel impregnált aktív szén, ioncserélő gyanta vagy ActitexTM mikroporózus nem szőtt szövet gondoskodik a víz hatékony tisztításáról. Ezért biztos lehet benne, hogy a szűrt víz a legjobb minőségű. Szintén úttörő a futureflow™ LED-es szűrőkopásjelző, amely figyeli a szűrt víz mennyiségét, és jelzi, hogy mikor kell a szűrőt új szűrőre cserélni.
A vízszűrők története azt mutatja, hogy évezredek óta keresik a víz minőségének és ízének javítását. Miért olyan fontos ez? A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása kulcsfontosságú az egész szervezet megfelelő működéséhez. A csapvíz azonban mind az ízét, mind a tulajdonságait tekintve sok kívánnivalót hagy maga után. A vizet szennyezhetik a csővezetékekből és a háztartási készülékekből származó szennyeződések, és néha az egészségre káros hatású anyagok. A víz keménysége is problémát jelenthet, ami a főzés során vízkő felhalmozódását okozhatja.
A Wessper kancsókkal történő vízszűrés kiküszöböli az összes, fent említett problémát. Ezzel megszabadul a szennyeződésektől, az üledéktől, a klórtól, a nehézfémektől, a növényvédő szerektől, a mosószerektől és más káros anyagoktól. A kancsók javítják a víz ízét és szagát is, így a csapvíz ivása élvezetessé válik. Azzal, hogy szűrt csapvizet iszik, pénzt is megtakarít (a literenkénti költség körülbelül egy fillér), és védi a környezetet a műanyaghulladéktól.
Tudja már, hogy mi a vízszűrés lényege? Szerencsére manapság már nem kell forralni vagy vászonzacskót használni. A modern vízszűrő készülékek kényelmesen használhatók, és minden otthonban működnek. A Wessper szűrőkancsók választásával biztos lehet benne, hogy tiszta és értékes vizet fogyaszt. A szűrők és kancsók különböző változatai közül választhat, amelyek boroszilikát üvegből vagy BPA-mentes műanyagból készülnek. Itt biztosan megtalálja a kedvére valót.