A csapvíz szűrése fogyasztás előtt eléggé nyilvánvaló dolog. Azonban egyre többen nem csak ivásra, hanem ételkészítésre is használják. Van értelme szűrni a főzővizet? Tudja meg, miért érdemes, és ismerje meg a szűrőkannák használatát a konyhában.
Minden profi szakács megerősíti, hogy egy étel tökéletes íze az összetevők minőségétől függ. Ezért sokan közülük azt javasolják, hogy csak friss, bevált forrásokból származó nyersanyagokat használjanak. Ez nem csak a szervezet számára teszi őket értékesebbé, de az ízük és az aromájuk is sokkal intenzívebb és gazdagabb.
Használjon szűrőkancsóból származó vizet főzéshez? A szakácsok már régóta ezt csinálják. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a csapvíznek gyakran elég furcsa, fémes utóíze van. Ez megváltoztathatja az ételek ízét, és drámai minőségromlást okozhat. A víz keménysége is problémát jelenthet, mivel a főzés során étvágytalan vízkőlerakódások képződhetnek.
A csapvízzel főzött ételeket rosszabb íz és kevésbé vonzó megjelenés jellemezheti, még akkor is, ha pontosan követi a receptet. A főzéshez használt szűrt víz megoldja ezeket a problémákat, mivel javítja a csapvíz ízét, illatát és tulajdonságait.
A szűrőkannák cserélhető szűrőbetétekkel vannak felszerelve. Hogyan tisztítják a vizet? Ezt egy gondosan kiválasztott szűrőkeverék teszi lehetővé. A Wessper kancsók esetében ezüsttel impregnált aktív szenet, ioncserélő gyantát és egy speciális nem szőtt szövetet talál. A keverék eltávolítja a szennyeződéseket, a klórt, a nehézfémeket, a növényvédő szereket, a mosószereket és sok más veszélyes anyagot az átfolyó vízből. Ezek viszont felelősek a víz rossz ízéért és szagáért.
Szűrje meg a főzővizet? Ha azt szeretné, hogy ételei tökéletes ízzel és megjelenéssel nyűgözzék le, ez egy kiváló ötlet. A semleges ízű, tiszta vízzel mindig sikeres leveseket, szószokat és desszerteket készíthet. A főzéshez való szűrőkancsóból származó víz hasznos többek között a zöldségek, tészták és zabkásák elkészítésénél, valamint minden más, vizet igénylő étel elkészítésénél.
A legjobb víz a főzéshez - mit válasszunk?
Amikor azt elemzi, hogy szűrőkancsóból származó vízzel főzzön-e vagy sem, talán elgondolkodik azon, hogy miért ne támaszkodjon a palackozott vízre. A válasz egyszerű. Míg a szűrt csapvíz íze közel semleges, a palackozott víznek bizonyos utóíze lehet. A másik kérdés a pénzmegtakarítás. A palackozott víz ára messze meghaladja a csapvíz árát, így a napi főzéshez való használata rendkívül gazdaságtalan lenne. Amikor a műanyag csomagolásról beszélünk, nehéz nem említeni az ökológiát is. A szűrőkancsók használatával vigyázol a környezetre és csökkented a műanyaghulladékot. Az ízletes ételek viszont olyan pluszt jelentenek, amely meggyőzheti a kulináris élvezetek szerelmeseit.
A jó minőségű, tiszta víz nem csak az ételek ízéről gondoskodik. A konyhában is használhatja ízletes italok készítéséhez. Nyáron ezek közé tartozik a frissítő limonádé és a gyümölcsturmix. Hűvösebb időben egy melegítő tea is szóba jöhet. Az a tény, hogy a szűrőbetétek lágyítják a vizet, megakadályozza a vízkő lerakódását a háztartási készülékeken. A vízforraló vagy a kávéfőző hosszabb ideig működik, és a forró italok íze fantasztikus lesz. A csészében úszó vízkő többé nem fogja eltántorítani attól, hogy aromás kávéjáért vagy teájáért nyúljon.
A szűrőkancsóból származó víz megváltoztatja az ételek ízét? Nem, és ez hatalmas előny. A szűretlen csapvízzel ellentétben nem hagy fémes utóízt, és semleges szagú. Ez pedig az Ön által elkészített ételek kiváló minőségében nyilvánul meg. Próbálja ki a Wessper szűrőkannákat, és győződjön meg róla, hogy a szűrt víz nélkülözhetetlen a konyhában. Válasszon a különböző kapacitású, boroszilikát üvegből vagy BPA-mentes műanyagból készült kancsók közül. A számos szűrőváltozat könnyedén megfelel az Ön elvárásainak. Főzzön ízletesen és egészségesen a Wessperrel!